Redaktionellt

Ett minst sagt brett område som spänner hela vägen från journalistiskt- och redaktörsarbete både på frilansbasis, som anställd reporter och redaktör, och som vikarierande redaktör för print och för webbpublikationer.

Skrivande

Shin-ken Media producerar redaktionellt material för både print och webbpublicering De vanligaste områdena för den redaktionella produktionen brukar omfatta följande områden.

  • Digital underhållning. För något årtionde sedan hade digital underhållning nästan varit synonymt med spel, men nu för tiden är den digitala underhållningen ett betydligt bredare område. Detta inkluderar givetvis det traditionella spelandet på PC och konsoler (recensioner, förhandstittar, reportage med utvecklare) men även sådant som e-sport, utbildningar, spel som verktyg inom sjukvård et cetera.
  • IT-teknik. Nyhetsrapportering och reportage om ny teknik med målgruppsinriktningen hemanvändare. Vi har även mångårig vana av att skriva utförliga användarguider som ska hjälpa nya och/eller oerfarna användare att komma i gång att använda exempelvis program och webbtjänster som de kanske annars aldrig hade gett sig på.
  • Översättningar från engelska och danska, främst inom de ovanstående två områdena.

Redaktörsarbete

Mångårig erfarenhet av det dagliga redaktionsarbetet med att komma på redaktionella idéer, att styra arbetet med frilansare och göra redaktionellt material färdigt får publicering. Detta inkluderar även att som utomstående vara bollplank för idéer och redaktionellt arbete för att förnya inriktningen på webbplatser och tidningar.